Tuesday, March 19, 2019

Stili i veçantë, hajdutët shqiptarë plaçkitnin banesat në Greqi duke i rënë ziles

228
0

Dy burra nga Shqipëria të moshës 28 dhe 36 vjeç janë arrestuar nga policia greke në Halandri për vjedhje të ndryshme të banesave të Atikën verilindore.

Sipas policisë, autorët, së bashku me bashkëpunëtorë ende të paidentifikuar, i binin ziles për të kuptuar nëse kishte banorë brenda ndërtesave të plaçkitnin, veçanërisht gjatë natës.

Kur nuk ishin në gjendje të thyenin hyrjet qendrore të ndërtesave të banimit, ata ngjiteshin dhe pushtonin apartamentet nga ballkoni.

Ata vidhnin gjithçka të vlefshme nga stolitë deri tek materialet elektronike.

Në posedim të autorëve u gjetën dhe sekuestruan, ndër të tjera, një unazë, dy zinxhirë dhe dy telefona celularë. Përveç kësaj, një automjet u konfiskua si një mjet transporti.

Deri më tani, janë zbuluar dhjetë raste të vjedhjeve në shtëpi, si në Chalandri, Agia Paraskevi dhe Vrilissia.

36-vjeçari është arrestuar edhe në të kaluarën për kryerjen e veprave të ngjashme dhe ishte subjekt i kushteve kufizuese.

Të paraburgosurit u dërguan në Prokurorinë e Qarkut.

LEAVE A REPLY