Shumë fëmijë kanë zgjedhur librin si mik të pandashëm të pushimeve verore. Ata tregojnë se preferojnë më shumë librat me aventuar dhe tregime ndërsa këshillojnë bashkëmoshatarët që të mos shpenzojnë shumë kohë me tekonologjinë.

Edhe pse me pushime shumë fëmije kanë zgjedhur të braktisin teknologjinë dhe ti kalojnë ditët e verës nën shoqërinë e librave.

“Ai që lexon mund të bëhet dikush në jetë”

Kujdesen të gjejnë kohë edhe për pasione të tjera, për muzikën pikturën por patjetër edhe lojrat.

Psikologët thonë se përvec marrjes së njohurive të reja, leximi kontribuon në pasurimin e fjalorit, rrit aftësinë analitike, forcon kujtesën, zhvillon imagjinatën madje librat konsiderohen edhe si terapi për shpirtin dhe mendjen.

LEAVE A REPLY