Konsumimi i frutave është i domosdoshm pasi kanë vlera ushqyese dhe mbi të gjitha, shërbejnë si mburojë për një sërë sëmundjesh.

Kivi është fruti më i preferuar pothuajse nga të gjithë duke qenë se është i ëmbël dhe i thartë në të njëjtën kohë.  Përveçse si frut, kivi mund të konsumohet edhe si sallatë ose ëmbëlsirë.

Kivi mbahet si një nga frutat më të pasur me Vitaminë C, Vitaminë K dhe Vitaminë A.

Përveç këtyre që përmendëm do të gjeni dhe 9 arsye pse duhet të konsumoni nga një kivi çdo ditë.

1. Ndikon në shëndetin e zemrës

2. I jep lëkurës tuaj butësi dhe shkëlqim

3.Mban nën kontroll diabetin

4.Lufton disa lloje të kancerit

5.Qartëson shikimin

6.Lufton pagjumësinë

7. Rrit imunitetin

8.Lufton aneminë

9. Redukton simptomat e astmës

LEAVE A REPLY