Këtë vit do të ketë 18.1 milionë raste të reja të sëmundjes së rëndë të kancerit dhe 9.6 milionë njerëz do të vdesin këtë vit në mbarë botën”, parashikon një raport i ri.

Rritja, nga 14.1 milion raste dhe 8.2 milion vdekje në 2012, është pjesërisht për shkak të një popullsie në rritje dhe plakje.

Shifrat sugjerojnë një në pesë burra dhe një në gjashtë gra do të ketë sëmundjen gjatë jetës së tyre.

Dhe ndërsa vendet bëhen më të pasura, më shumë njerëz marrin kancere në lidhje me mënyrën e jetesës dhe jo ato që lidhen me varfërinë.

Agjencia Ndërkombëtare për Kërkimin e Kancerit (IARC) ofron fotografi të rregullta të shkallës së kancerit në mbarë botën, duke parë nga afër 36 kancer të ndryshëm në 185 vende.

LEAVE A REPLY