Rrjetet shqiptare të drogës po zgjerojnë në mënyrë të pandalshme aktivitetin e tyre në Britaninë e Madhe, duke tkurrur rivalët vendas e të huaj, kështu shkruan sot prestigjiozja britanike “The Sun”. Kjo media i ka kushtuar sot një shkrim grupeve të organizuara kriminale shqiptare po zëvendësojnë me shpejtësi shpërndarësit e vegjël të drogës në Birmingam.

Shkrimi i “The Sun”

Mafia shqiptare ka marrë kontrollin e rrjeteve të drogës Midlands, ndërsa bandat e Evropës Lindore vazhdojnë përpjekjet për të kapur kontrollin e krimit britanik të krimit. Kriminelët e drogës në Midlands janë duke u zëvendësuar nga mafia shqiptare, të cilët kanë marrë kontrollin e tregut.

Vitin e kaluar Agjencia Kombëtare e Krimit paralajmëroi se gangsterët nga Shqipëria kanë “vendosur një ndikim të profilit të lartë brenda krimit të organizuar në Mbretërinë e Bashkuar dhe kanë kontroll të konsiderueshëm në të gjithë tregun e trafikimit të drogës në vend”.

Policia e West Midlands arrestoi 140 shtetas shqiptarë në 2017 – 51 prej të cilëve u akuzuan për vepra të drogës. Mes të arrestuarve kanë qenë dhe ata që konsiderohen si “bosa” Bekim Domin dhe Shkëlqim Dardhën, të cilët kur u ndalën nga oficerët në Mercedesin e tyre u gjetën me kokainë që ka një vlerë rrugë prej £ 120,000.

Dhe në vende të tjera në Britani të Madhe një nga mafiozët më të mëdhenj të burgosur deri më tani është kryeministri Klodjan Copja, banda e të cilit e përmbytën Londrën dhe Juglindjen me kokainë të klasës së lartë me vlerë rreth 150 milionë paund.

Duke folur për Birmingham Live, një burim tha: “Mafia shqiptare ka marrë përsipër, është duke u shtuar. Ku ata drejtojnë vetë tregun, ata drejtojnë të gjithë operacionin nga fillimi në fund. Ata nuk mbështeten te njerëzit e tjerë, ose nëse ata e mbrojnë veten nga rreziku. Kokaina e tyre konsiderohet edhe më e pastër se ajo e vendosur në rrugë nga bandat e tjera”.

LEAVE A REPLY