Fakte interesante për uraganet

0
727

Njihuni me shatatë fakte interesante për krijimin e uraganeve.

Uraganet janë stuhi tropikale me shpejtësi të erës mbi 257kmh. Ato mund të lëshojnë më shumë se 9,5 trilion litra ujë në ditë.

Uraganet zakonisht krijohen në zonat tropikale.

Zhvillohen mbi ujë të ngrohtë dhe e përdorin atë si një burim energjie, dhe humbin fuqi derisa lëvizin drejt tokës.

Rajonet bregdetare janë më së shumti të prekura nga uraganet.

Çdo sekond, një uragan lëshon energjinë e dhjetë bombave atomike.

Uraganet gjithashtu prodhojnë tornadot, por ato zgjasin vetëm disa minuta.

Uraganët që lëvizin më ngadalë lëshojnë më shumë shi dhe mund të shkaktojnë më shumë dëme.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here