Monday, April 22, 2024
Home Politikë Xhafaj pret zyrtarin gjerman, asistencë për policinë kriminale dhe kufitare

Xhafaj pret zyrtarin gjerman, asistencë për policinë kriminale dhe kufitare

0
587

Lufta kundër krimit të organizuar, lufta kundër terrorizmit, ekstremizmit  dhe radikalizmit të dhunshëm, çështjet e migracionit të paligjshëm dhe azil kërkimit, si dhe procesi i vetting-ut në Polici kanë qenë në qendër të diskutimit të takimit që Ministri i Brendshëm Fatmir Xhafaj pati me Sekretarin e Shtetit në Ministrinë e Brendshme Federale të Gjermanisë, Stephan Mayer.

Xhafaj i shprehu mirënjohjen qeverisë gjermane për mbështetjen e ofruar Shqipërisë në rrugën drejt integrimit evropian dhe vlerësoi me nota shumë pozitive marrëdhëniet ndërmjet dy vendeve.

“Marrëdhëniet mes dy Ministrive reflektohen në marrëdhëniet e shkëlqyera policore, e shprehur kjo në operacione të përbashkëta, shkëmbim intensiv informacioni, si dhe disa aksione në proces” tha Xhafaj.

Më tej, Ministri i Brendshëm shprehu synimin dhe objektivin për të thelluar dhe forcuar edhe më shumë këtë bashkëpunim sidomos në fushën policore, qoftë në nivel operacional, ashtu edhe në nivel institucional.

Nga ana tjetër, Sekretari i Shtetit duke nënvizuar nivelin e lartë të bashkëpunimit policor, theksoi nevojën për ta thelluar atë në vijim, duke deklaruar se bashkëpunimi me Shqipërinë mbetet një prioritet strategjik.

Mayer prezantoi një sërë projektesh të rëndësishme që do të paraqiten në javët në vijim, sidomos asistencë teknike, infrastrukturore e teknologjike për Policinë Kriminale dhe Policinë Kufitare shqiptare.

Zoti Mayer pasi falënderoi ministrin Xhafaj për pritjen shprehu kënaqësinë dhe mirënjohjen për rëndësinë që po u jepet marrëdhënieve dhe bashkëpunimit me Gjermaninë.

Gjithashtu Sekretari i Shtetit i konsideroi shumë të rëndësishme dhe pozitive rezultatet e arritura nga Shqipëria gjatë vitit të fundit, rezultate të cilat dëshmojnë qartë për progresin dhe hapat që ka hedhur vendi ynë në rrugën drejt Bashkimit Evropian.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here