CNN: Trump, president i pamohueshëm, papunësia më e ulët në 49 vjet

0
803

Vetëm një parti që rizgjidhet, në natën e 3 nëntorit 2020 mund të ofrojë të njëjtin justifikim për komandantin më të pazakontë amerikan, si 36 orët në të cilat dy filiza themelore të karrierës së tij politike po kombinohen në një shpërthim të papritur të historisë.

Trump u bë një president i pamohueshëm kur Senati votoi të shtunën për të konfirmuar Brett Kavanaugh në Gjykatën e Lartë.

Të premten, Trump kishte festuar të dhënat më të mira të vendeve të punës për 49 vjet, pasi norma e papunësisë ra në 3.7%, duke ofruar më shumë dëshmi për një ekonomi të gjallë që Presidenti thotë se është nga programi i reduktimit të taksave dhe shkurtimet e tij ndaj rregullave të biznesit.

Ndërsa fushata zgjedhore e vitit 2016 ishte më e dukshme për shkak të kaosit dhe normave të shkatërruara, zotimet e Trump për të emëruar gjyqtarë konservatorë në Gjykatën e Lartë dhe për të nxitur ekonominë ishin ngjitësja për koalicionin e tij fitues.

Lufta për të konfirmuar Kavanaughin e ndau vendin, thelloi mosbesimin që po zbrazet midis ligjvënësve rivale dhe kërcënon të tërheqë më tej Gjykatën e Lartë në sulmin politik të helmuar të Uashingtonit.

Pra, ai ka çdo të drejtë të kthehet te votuesit në katër javët e ardhshme përpara zgjedhjeve afatmesme për të argumentuar se ai ka bërë pikërisht atë që ai tha se do të bënte. Ai tani ka një mesazh të fortë për të bindur republikanët…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here