Si iu la në mes ëndrra për t’u martuar me një hebre e nipit të Hitlerit

0
807

Një nga të afërmit e fundit të mbetur të Adolf Hitler do të martohej me një vajzë hebree por fejesa e tyre u prish pasi ajo mësoi historinë shokuese të familjes së tij.

Alexander, Brian dhe Louis Stuart Houston janë stërnipat e vetëm të mbetur të diktatorit nazist dhe kanë shpenzuar jetën e tyre me mendime të ndryshme nga e gjithë bota.

Në një intervistë të botuar së fundmi, Alexander, më i madhi i vëllezërve, emri i mesëm it ë cilit është Adolf, theu heshtjen duke hedhur poshtë zërat se trashëgimtarët e fundit të Hitler kishin vendosur të mos bënin fëmijë në mënyrë që fisi i tyre të pushonte së ekzistuari.

The brothers' father, William Patrick Hitler, was the nephew of the late Nazi dictator. He is shown (left), as he received his discharge from the U. S. Navy in Boston. William Hitler came to the U. S. from England in 1938

Ai zbuloi se një nga vëllezërit, pa zbuluar se kush, kishte planifikuar në fakt të martohej me të dashurën e tij hebree, por marrëdhënia e tyre u prish kur ajo mësoi historinë e familjes.

“Ndoshta vëllezërit e mi kanë bërë një pakt të tillë që të mos bëjnë fëmijë, por une kurrë nuk e kam pranuar diçka të tillë,” tha Alexander.

“Pemën tonë të familjes pak vetë e dinë, është një sekret që e kemi ruajtur me kujdes, duke refuzuar të gjitha intervistat në media apo shkruarjen e një libri. Por e kemi menduar dhe kemi ndryshuar mendje. Nuk kemi pse fshihemi më,” thotë ai.

The brothers' father, William Hitler – who Alexander described as ‘a good man’ – was the Fuhrer’s (pictured) nephew

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here