Muka: Rasti i pedagogut trafikant, i pafalshëm! Të nisë hetimi si u punësua

0
442

Zëvendësministri i ri i Arsimit, Taulant Muka shfrytëzoi një konferencë mjekësore mbi dhimbjen për të bërë me dije se ka ngritur një grup pune për të mësuar se si u punësua pedagogu për të cilin u zbulua se ishte marrë me trafikim lëndësh narkotike.

Muka: Është e pafalshme. Është përgjegjësi e jona që profesorë të tillë të mos jenë në auditoret shqiptare. Kam krijuar një grup pune në Ministrinë e Arsimit për të marrë informacion se si ky individ është marrë në punë, kush ka qenë pjesë e grupit, të verifikohen diplomat e rastit në fjalë, të verifikohet puna kërkimore. Kam bërë verifikim vet dhe ky person ka plagjiaturë.

E pafalshme për strukturat arsimore është edhe që pedagogët e paaftë janë pjesë e sistemit akademik ndërsa ata që zëvendësministri Muka i cilësoi si pasuri kombëtare të punojnë në call center.

Muka: Është e pafalshme që këto pasuri të popullit shqiptar punojnë në call center, ndërkohë në universitete ka persona që nuk kanë asnjë meritë akademike.

Nga java e ardhshme, Muka do të nisë një tur dëgjesash me studentë për të qenë në krah të tyre për çdo problem.

Muka: Do të filloj takimet në mbarë Shqipërinë me gjithë studentët shqiptarë për të dëgjuar problematikat e tyre. Do jem mbështetësi i zërit të tyre. 

Muka përfundoi fjalën e tij duke thënë se është në këtë detyrë jo për ti bërë fresk karriges por për t’i siguruar studentëve një edukim cilësor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here