Shkrimtari Gazmend Kapllani dhe nje grup intelektualesh shqiptar dhe grek kane bere thirrje per nje mesazh solidariteti kunder fashizmit ne Greqi . Ne mesazh thuhet:

“Te Premten, 7 Dhjetor ne oren 12.00 shperndajme nje mesazh solidariteti ne dritaret e shtepive tona!

Grekët dhe Shqiptarët bashkohen për të treguar solidaritet ndaj viktimave të racizmit dhe diskriminimit dhe luftojnë së bashku kundër prezencës neo-naziste në Greqi qe behet gjithnjë e më e dukshme!

Petrit Zilfe, një emigrant shqiptar në Greqi u vra në mënyrë barbare nga një anëtar i Agimit të Artë, Partisë neo-naziste greke e cila është partia e tretë më e fuqishme në parlamentit grek.

I njëjti parlament kishte lavdëruar në tetor 2018 një ekstremist të krahut të djathtë që urrente marrëdhëniet e mira midis Greqisë dhe Shqipërisë. Mediat greke, të cilat për dy muaj kanë lëshuar një fushatë të jashtëzakonshme dezinformimi dhe urrejtjeje kundër Shqipërisë dhe emigrantëve shqiptarë në Greqi, heshtën për krimin e tmerrshëm. Kjo nuk është hera e parë që neonazistë vrasin emigrantë të pafajshëm në Greqi. Krimet e tyre kundër emigrantëve janë mbyllur në heshtje nga mediat greke dhe politikanët grekë. Vrasësit nuk dënohen kurrë për krimet raciste. Gjithashtu prezenca e neonazistëve nëpër shkolla kohet e fundit tregon ngritjen e një ambjenti toksik dhe plot urrejtjeje për të rinjtë në Greqi.

Kjo është arsyeja pse themi: Mjaft! Shqiptarët dhe Grekët refuzojnë të jenë armiq. Për të jetuar së bashku në paqe, ne duhet të luftojmë së bashku kundër nazizmit. Ne nuk do të pranojmë vrasjen e njerëzve të pafajshëm të bëhet pjesë e jetës sonë të përditshme. Ftojmë motrat dhe vëllezërit tanë në Greqi, Shqipëri dhe kudo në botë për të përhapur mesazhe rezistence dhe solidariteti në dritaret e tyre nën emrin #BesaAgainstNazis Grekët dhe Shqiptarët kundër nazizmit.”

#BesaAgainstNazis
hang a message on your window.
Petrit Zilfe, an Albanian immigrant in Greece was barbarically killed a few days ago by a Golden Dawn supporter, the Greek neo-nazi Party which sits in the Greek Parliament. The same Parliament had glorified in October 2018 a right-wing extremist who hated the good relationships between Greece and Albania. The Greek media, which for two months now, have unleashed an unprecedented campaign of disinformation and hate-speech against Albania and Albanian immigrants in Greece, was silent on the heinous crime.
This is not the first time that neo-nazi thugs beat or kill innocent immigrants in Greece. Their crimes against immigrants are wrapped in silence by the Greek media and Greek politicians. The murderers are never punished for their racist crimes. Moreover, the presence lately of neo-nazis in greek high-schools manifests the rise of a very toxic and hate environment for youngsters in Greece.
That’s why we say: Enough is Enough!
Albanians and Greeks refuse to be enemies.
In order to live together in peace, we need to fight together against Nazism. We will not accept the murder of innocent people to become part of our daily life.
We invite our sisters and brothers in Greece, Albania and everywhere in the world to spread messages of resistance and solidarity on the social media or their home- or car-windows under the name: #BesaAgainstNazis – Greeks and Albanians Against Nazis.
Please share your solidarity messages on a simple piece of paper and stick them on your house windows, on your car shield or simply share them on your social media for your neighbors and your co-citizens to know! This kind of demonstration does not require physical presence in a certain place but raises awareness on a symbolic way about our common goal: a community, a city, a country, a continent where Albanians & Greeks live together in peace and solidarity!
#BesaAgainstNazis
please click here for the full text in English, Greek and Albanian: https://www.facebook.com/events/2186099924975138/

TemA

LEAVE A REPLY