Protesta e fuqishme e studentëve ditën e sotme ka shkaktuar panik në qeverinë e Edi Ramës.

Fillimisht e nisi me sulm ndaj studentëve, duke i quajtur ngelës, kazanë dhe epitete të tjera.

Por fakti se studentët nuk janë tërhequr, por kanë shtuar protestën e tyre ka bërë që Rama të reagojë sërish.

Duke tentuar të sqarojë studentët me qëllim që të mos dalin më në protesta, Rama është munduar të sqarojë se tarifat nuk kanë hyrë ende në fuqi.

Ja çfarë shkruan Edi Ramë në Twitter:

Thjesht e vërteta:

1. Tarifat s’i përcakton ministria po universiteti

2. Asnjë tarifë s’është rritur nga 2014

3. VKM për tarifën e mbetësve është kërkuar nga universitetet

4. Efekti i VKM nis vitin tjetër

5. Ministria u ka sugjeruar sot universiteteve të konsiderojnë rishikimin e VKM.

 

 

LEAVE A REPLY