Monday, December 9, 2019

Laborator droge në Shqipëri, amerikanët dalin para gjyqit në SHBA

130
0

Pasi u arrestuan në Shqipëri dhe u ekstraduan drejt SHBA-së, Arbër Isaku dhe Vincent Decaro si edhe David Reichard po përballen me akuzat për prodhimin e drograve sintetike dhe trafikimin e tyre.

Ata u paraqitën në gjykatën e qarkut të Bridgeport të mërkurën dhe sipas avokatit të SHBA-së për Connecticut, John Durman, ata u njohën me akuzat për prodhim të pilulave që përmbajnë fentanil nga Kina dhe shitjen e tyre në tregun e zi.

Sipas aktakuzës, pilulat u shitën në tregun e zi, teksa Reichard ndihmonte Decaron dhe Isakun për përgatitjen e pilulave dhe më pas dorëzimin e tyre tek klientët.

Më 3 prill të vitit të kaluar, një autorizim i gjykatës për kontrollin e banesës së Decaror-s, çoi në konfiskimin e pilulave, rreth 330 gram fentanil dhe acid fentanil, 40 gram pluhur analoge me fentanil, instruksione sesi të përgatiten pilulat, maskë kundër gazit si edhe një sërë zarfesh poste amerikane.

Stamford

LEAVE A REPLY