Mbremjen e kaluar ne emisionin “Perspektive” te Tv1 Channel eshte diskutuar per familjen dhe kryesisht per ato me shume femije te cilet pjesa me e madhe e tyre vuajne nga veshtiresite ekonomike. Ne nje shtet si Shqiperia ku ndihma ekonomike eshte e paket ose per disa nga familjet mungon krejtesisht veshtiresia rritet akoma edhe me teper. Per te diskutuar rreth kesaj teme ishte i ftuar ne studio drejtori i ndihmes ekonomike ne bashkine e Shkodres, Shkelzen Mustafaraj.

Mustafaraj: Gjendja ekonomike ne qytetin e Shkodres eshte mjaft e dobet, pasi dihet qe punesimi pothuajse mungon fare, ku ka vetem nje administrate shteti qe perbehet nga 3-4mije punonjes dhe ka punesuar ne sketorin privat kryesisht ne fasoneri qe edhe keto jane zvogeluar ndjeshem.

Po te marrim mbeshtetjen qe iu behet ketyre familjeve, Shkodra ka 37.700 familje ndersa si bashki ka 104mije familje gjithsej me nje populate prej 218 mije banore. Referuar kesaj shifre, punesimi nuk ka rritje ne vendin tone, vetem zbritje.

LEAVE A REPLY