Kush e fitoi betejën e dietave për vitin 2020?

Për të tretin vit me radhë, dieta mesdhetare fiton konkursin në renditjen e dietave më të mira të US News dhe World Report të vitit 2020.

Dieta mesdhetare, e cila është thjeshtë, me bazë bimore, gjithashtu ka kapur vendin e parë në dietën më të mirë për ushqim të shëndetshëm, dietë të lehtë për të ndjekur, dieta më e mirë me bazë bimore dhe dieta më e mirë për diabet.

Dieta përqendrohet në ngrënien e paktë të mishit të kuq, pak sheqer dhe yndyrë të ngopur dhe më shumë peshk dhe vaj ulliri të pasur me Omega-3.

Vera e kuqe mund të shijohet në moderim gjatë vakteve është pjesë e recetës.

-Konsumimi ditor i perimeve, frutave, dhe yndyrnave të shëndetshme

-Marrja javore e peshkut, mishit të shpendëve, fasuleve dhe vezëve

-Pjesë e moderuar të produkteve të qumështit

-Sasi e kufizuar e mishit të kuq

LEAVE A REPLY