Saturday, April 13, 2024
Home Kronika Grabiti 50 banesa në Gjermani, “skifteri” nga Kukësi përfiton gjykim të shkurtuar

Grabiti 50 banesa në Gjermani, “skifteri” nga Kukësi përfiton gjykim të shkurtuar

0
913

Gjykata kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar ka pranuar gjykim të shkurtuar për Gentjan Durakun, pjesë e grupit kriminal që grabiste banesa në Gjermani.

‘Skifteri’ nga Kukësi u arrestua në korrik të vitit të kaluar në Kukës, dhe u gjetën disa sende të çmuara që besohej se ishin rezultat i vjedhjeve të ndryshme.

Autoritetet gjermane kishin informacione, që nga nëntori i vitit 2015 në zonën e Offenburgut, të një grupi kriminal që kishte vjedhur disa banesave në territorin e shtetit gjerman, pjesëtarët të të cilëve ishin shtetas shqiptar.

“Pas hetimeve rezultoi se shqiptarët Elton Koçiu, Ervis Dalipaj, Ismet Sulaj, Gentjan Duraku, në bashkëpunim me disa persona të tjerë, po shtetas shqiptar, kanë marrë pjesë në disa ngjarje, 50 vjedhje të banesave të shtetasve gjerman, të kryera gjatë viteve 2015-2016 dhe 2017, të cilët kanë vepruar në formën e grupit të strukturuar kriminal, duke e shtrirë aktivitetin kriminal të tyre në territorin e Republikës së Gjermanisë, për një kohë të gjatë, me një organizim të tyre, duke bërë të mundur vjedhjen e sendeve të çmuara tek këto banesa, si orë, bizhuteri, pajisje komunikimi, metale të çmuara, automjete si dhe vlera monetare që ndodheshin nëpër këto banesa. Një pjesë të vlerave monetare të përfituara, personat e lartpërmendur i kanë transferuar nga Gjermania për tek familjet e tyre në Shqipëri,”- thotë Prokuroria.

Vlerat monetare dhe materiale të përfituara nga vjedhja e banesave të shtetasve gjerman, kanë qenë në shumën rreth 113 mijë euro.

Paralelisht në Gjermani po zhvillohet proces penal edhe për anëtarët e tjerë të bandës,

Elton Koçiu, Ervis Dalipaj, Ismet Sulaj, janë dënuar nga Gjykata e Landit Offenburg, Gjermani.

Gentjan akuzohet se ka kryer veprat penale “Vjedhja’’, në bashkëpunim në formën e posaçme të grupit të strukturuar kriminal, kur ka sjellë pasoja të rënda, “Grupi i strukturuar kriminal” dhe “Kryerja e veprave penale nga organizata kriminale dhe grupi i strukturuar kriminal”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here