Siç e përmendëm më parë, tymi i gjetheve të dafinës mund të ketë një efekt qetësues, por gjithashtu rrit gatishmërinë. Në fakt, gjethet e djegura shpesh përdoren për të luftuar lodhjen kronike! Disa nga kimikatet në gjethet e gjirit si pinene, cineol dhe elemicin luftojnë ndjenjat e lodhjes dhe japin një nxitje energjie të këndshme për ata që thithin tymin.

6. Sistemi i hapur i frymëmarrjes

Gjethet e dafinës janë një ilaç natyral që mund të ndihmojë në trajtimin e pasazheve të frymëmarrjes të bllokuar, të mbështetur dhe mushkërive. Ai vepron natyrshëm për të ndihmuar në prishjen dhe heqjen e mukusit dhe gëlbazës së keqe që po shkakton të gjitha problemet. Në vend që t’i digjni gjethet, thithni të freskëtat duke i futur në ujë të pastër. Ju gjithashtu mund t’i zjeni me ujë dhe me lëngun e krijuajr mund të fërkoni zonën e gjoksit tuaj për të lehtësuar problemet e frymëmarrjes, alergjitë dhe astmën.

7. Rrit mendjemprehtësinë

Meqenëse gjethet e dafinës ju vendosin në një gjendje qetësie dhe vetëdije, përdorimi i gjetheve si temjan gjatë meditimit thuhet se është veçanërisht i efektshëm. Nuk ka asnjë hulumtim mjekësor mbi këtë pretendim, megjithatë, përdoruesit e shpeshtë e shoqërojnë tymin e gjetheve të dafinës me një praktikë më të ndërgjegjshme të meditimit.

Ky tren mendimesh shkon deri në historinë e lashtë Greke të Apollonit dhe Dafinës. Mitologjia thotë se Dafina u shndërrua në një pemë për të shpëtuar përparimet e etur të perëndisë Apollo, dhe Grekët tani e tutje i lidhën gjethet e pemës së gjirit me veti shpirtërore. Gjethet janë djegur në tempuj me shekuj për të ndihmuar në rritjen e përqendrimit në lutje dhe përsiatje.

LEAVE A REPLY