Thursday, April 18, 2024
Home Aktualitet Metodologjia e re e zgjerimit të BE: Negociatat mund të bllokohen edhe...

Metodologjia e re e zgjerimit të BE: Negociatat mund të bllokohen edhe pasi janë hapur

0
819

Është publikuar metodologjia e re e zgjerimit të Bashkimit Evropian, e cila pritet të prezantohet në ditët në vazhdim të muajit shkurt.

Sipas metodologjisë, BE u jep vendeve anëtare fuqinë të bllokojnë negociatat me një vend pasi janë hapur.

Ndërkohë kryeministri Edi Rama në një intervistë për Financial Times është shprehur se “shpreson që procesi i ri të sjellë më shumë qartësi, më shumë ndershmëri”

Sipas kryeministri Rama, procesi duket se po pengohet dhe duket se bëhet gjithnjë e më skizofrenik midis teknikave dhe vendimmarrjes politike.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here