Vendimi i parë në drejtimin e Ministrisë së Arsimit? Basha u përgjigjet qytetarëve në ‘Instagram’: Anulimi i ligjit për arsimin e lartë

0
775

 

Pasi i drejtoi qytetarëve pyetjen cili do të ishte vendimi që do të merrnin nëse do të drejtonin për një ditë Ministrinë e Arsimit, dhe pasi pa prej orësh propozimet dhe sugjerimet Basha i ka kthyer përgjigje ndjekësve të tij në Instagram.

Kreu i PD thotë se ndër sugjerimet bie në sy anulimi i ligjit për arsimin e lartë që është pika e parë në programin e PD. Po ashtu ai premton se do të punojë për financimin e shkollave dhe universiteteve për të krijuar kushte më të mira për studentët, me kushte dinjitoze dhe më pas me paga më të larta në punë.

”Jam shumë i befasuar që vetëm brenda pak orësh mijëra prej jush ndjekës në instagram i jeni përgjigjur pyetjes se cili do të ishte vendimi i parë nëse do të t;ju besohej drejtimi i Ministrisë së Arsimit. Mes mijëra sugjerimeve dhe propozimeve spikat anulimi i ligjit për arsimin e lartë. është pika e parë e programit tim, programit të PD për arsimin e lartë.
Sugjerimet e tjera kanë të bëjnë me shtimin e financimeve për shkollat dhe universitetet në  të  gjitha fushat e arsimit dhe në vecanti në krijimin e kushteve më të mira në universitete, që studentët të dalin në tregun e punës dhe të  konkurojnë  si dhe me denjësisht dhe me paga të larta.

Ju falenderoj nga zemra që bashkëbiseduat me mua sot në Instagram dhe shpresoj ta vijojmë këtë formë të shprehjes së problemeve që keni ju.”- thotë Basha.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here