Thursday, April 18, 2024
Home Aktualitet Nga “Testi i Idiotit” te gjobat 150 mijë lekë për celularin, masat...

Nga “Testi i Idiotit” te gjobat 150 mijë lekë për celularin, masat që propozon policia për parandalimin e aksidenteve

0
806

Policia e Shtetit njoftoi të enjten disa nga masat e parashikuar për parandalimin e aksidenteve rrugore. Ato konsistojnë në rritjen e gjobave për drejtuesit që përdorin alkolin, bëjnë sjellje të gabuara në rrugë apo përdorin celularin gjatë drejtimit të mjetit. Por, siç kishte paralajmëruar, në ndryshimet e Kodit Rrugor do të përfshihet dhe “Testi i Idiotit”. Ky test do të kryhet nga shoferët që kryejnë sjellje të gabuara në rrugë.

Disa nga ndryshimet.

Ndryshimet në Kodin rrugor:

“Testi i Idiotit” shtohet për shkelje të rënda të normave të sjelljes të përsëritura gjatë drejtimit të mjetetit, Policia e Shtetit detyron drejtuesin të kryejë vizitë mjekësore (test psikologu) për të dëshmuar aftësinë e tij për lejimin e mbajtjes së lejes së drejtimit.

Gjithashtu një pikat që shtohet është një shtesë në: “Drejtim i mjetit nën ndikimin e alkolit”. Kur drejtuesi i mjetit konstatohet me pije alkolike nga ora 19:00 deri në 06:00, gjoba është 30% më e lartë.

Gjithashtu do të rritet edhe gjoba për drejtimin e mjetit nën efektin e alkolit, nga 5 mijë shkon në 15 mijë lekë.

E njëjta gjë ndodh edhe me përdorimine  celularit në timon. Gjoba shkon nga 5 deri në 15 mijë lekë, dhe në rast se gjoba përsëritet tre herë, drejtuesit i zbriten 10 pikë nga patenta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here