Roveri i NASA-s ka shpërndarë foto të mrekullueshme nga Marsi.

Koleksioni me më shumë se 1000 njësi të peisazhit në Mars ka rezolutën më ta lartë të fotove të planetit të kuq të bëra ndonjëherë.

Roveri përdori kamerën e tij Mast për fotot e bëra, me lentet që kapnin një kënd të mesëm.

Fotot u bënë nga 24 nëntori në 1 dhjetor, por pasi stafi i NASA-s iku me pushime dimri, roveri u programua me detyra që përcaktonin këndet e duhura dhe fokusin.

Kjo është hera e parë që një nga misionet e NASA-s arrin të kapë foto panoramë në një kënd 360 gradë.

 

LEAVE A REPLY