Shifrat e datës së sotme, e hënë 23 mars 2020, në nivel global tregojnë se numri i të infektuarve është 357 880. Viktima janë 15 427. Të shëruar janë 100 645, sipas shifrave më të fundit të universitetit amerikan ”Johns Hopkins”.

Në Shqipëri, numri të infektuarve ka arritur shifrën 104. Numri i viktimave është 4. Numri i të shëruarve është 5.

Në Itali, situata vazhdon të jetë e rënduar. Numri të infektuarve është 59,139 persona, ndërkohë numri i viktimave është 5476. Numri i personave të shëruar është 7024.

Në Gjermani numri të infektuarve ka arritur shifrën 27 289 individë. Numri i viktimave është 115 dhe numri i personave të shëruar 422.

Në Francë, numri të infektuarve ka arritur shifrën 16 689 individë, ndërkohë që numri i viktimave është 674. Janë shëruar ndërkohë vetëm 2 200 vetë.

Në SHBA, numri të infektuarve ka arritur shifrën 39 207  individë. Numri i viktimave është 446. Janë shëruar vetëm 184 Persona.

Në Spanjë, numri i të infektuarve është 33 089. Viktima janë 2026 dhe të shëruar janë 3555.

EMERGJENCA KORONAVIRUS NË GJITHË BOTËN

Numri i personave të prekur: 357 880

Viktima: 15 427

Të shëruar: 100 645

Shtete të prekura: 167

LEAVE A REPLY