Kompanitë e makinave premtojnë prodhimin e respiratorëve për të luftuar COVID-19

0
1984

 

Pas kërkesës së disa qeverive ndaj kompanive të makinave për prodhimin e pajisjeve respirative për të luftuar COVID-19, disa firma janë përgjigjur.

Ditën e djeshme, gjiganti i makinave Fiat ndryshoi një filial në Kinë, për të prodhuar 1 milion maska.

Shefi ekzekutiv, Mike Manley, nëpërmjet një letre zyrtare drejtuar këtyre qeverive shprehet se puna do të fillojë javën e ardhshme.

Edhe kompani të tjera si GeneralMotors, Ford e Tesla në ShBA kanë premtuar se do të ndihmojnë në prodhimin e maskave.

Aktualisht ato po shqyrtojnë mundësinë se si mund të rikthejnëë prodhimin.

Gjithashtu edhe gjiganti japonez, Nissan dhe ekipi i Formula 1 në Britani kanë premtuar prodhimin e maskave.

Ford tha deklaroi këtë të martë se po punon me kompanitë e shëndetit GE Healthcare dhe 3M, për prodhimin e respiratorëve të modifikuar me pjesët e makinave.

Firmat nuk japin një afat për përfundimin e këtyre pajisjeve.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here