Agjensitë e inteligjencës amerikane kanë arritur në përfundimin se koronavirusi  nuk është krijuar nga njeriu, ose nuk është modifikuar.

Por, ato thonë se janë akoma duke e hulumtuar origjinën e virusit.

Kjo është deklarata e parë për këtë çështje nga agjensitë e inteligjencës amerikane.

Ajo hedh poshtë teoritë e komplotit në lidhje me origjinën e pandemisë dhe raportimet se kinezët e zhvilluan dhe e lëshuan koronavirusin, si një armë biologjike.

Por, nuk përjashtohet mundësia që virusi të ketë dalë aksidentalisht nga një laborator në Vuhan ku studioheshin sëmundjen infektive.

Covid-19 u shfaq për herë të parë në fundit të vitit të shkuar në Wuhan të Kinës.

Deri më tani nga ky virus kanë humbur jetën 231 mijë persona dhe janë infektuar mbi 3,2 milion në të gjithë botën.

LEAVE A REPLY