Shefi i Organizatës Botërore të Shëndetit thotë se ka afërsisht shtatë ose tetë kandidatë “kryesorë” për një vaksinë për të luftuar koronavirusin dhe puna në to po përshpejtohet.

Drejtori i Përgjithshëm i OBSH-së Ghebreyesus tha të hënën, se përpjekja për të gjetur një vaksinë ishte ndihmuar nga 7.4 miliardë euro (8 miliardë dollarë) të premtuara një javë më parë nga drejtuesit e 40 vendeve, organizatave dhe bankave për kërkime, trajtimi dhe testimi.

Por ai shtoi më shumë fonde.

“Tani kemi kandidatë të mirë,” tha Tedros. “Më kryesorët janë rreth shtatë, tetë. Por ne kemi më shumë se njëqind kandidatë. ”

“Ne jemi duke u përqëndruar këta kandidatë, të cilët mund të sjellin rezultate më të mira dhe të përshpejtojnë punën,” tha ai. por nuk identifikoi se kush janë kandidatët kryesorë./bota.al/

LEAVE A REPLY