EUROSTAT: Më shumë se gjysma e qytetarëve të BE-së janë mbipeshë, ja shteti që kryeson vendin e parë

0
911

 

Nga të gjithë qytetarët e BE-së, 53 prej tyre janë mbipeshë dhe më të trashë janë qytetarë të Kroacisë dhe Maltës, sipas një sondazhi të EUROSTAT 2019 botuar të Mërkurën. Siç thuhet, rreth 65% e qytetarëve të atyre dy vendeve konsiderohen të jenë mbipeshë.

Përqindja më e ulët e njerëzve me mbipeshë është regjistruar në Itali (46 përqind), Francë (47 përqind) dhe Luksemburg (48 përqind), por është akoma afër mesatares së BE.

Sipas një analize të EUROSTAT, 45% e qytetarëve të rritur në vendet e BE mbajnë një peshë që konsiderohet “normale”, ndërsa 53% e konsiderojnë atë si mbipeshë

36 përqind e qytetarëve konsiderohet të jenë në një gjendje mbipeshe, ndërsa 17 përqind janë në një nga fazat e mbipeshes; i lehtë, i rëndë ose ekstrem.

Qytetarët midis moshës 65 dhe 74 vjeç janë më të prirur për mbipesha (66 përqind), dhe një përqindje më e lartë është regjistruar tek burrat sesa gratë.

Gjithashtu, EUROSTAT shprehet se ndryshimet në mbipeshë shihen në lidhje me nivelin e arsimit, aq më i lartë niveli, numri i mbipeshës zvogëlohet .

Image

Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here