Rikthimi i emigranteve! “Të marrësh rrugët e botës për mbijetese”, papunësia dhe krizat që po kalojnë shumë familje

0
913

 

 

Vitet e fundit ne vendin tone ka patur nje numer te larte te rinjsh te cilet kane emigruar. Per nje jete me te mire jane detyruar qe edhe mosha me te thyera te marrin kete rruge. Sokol Hili dhe Martin Bardheci i kane kaluar te 50-tat. Ata emigruan ne France dhe Itali, por nuk munden te marrin letra dhe pas qendrimit disa muaj atje vendosen te rikthehen serish ne atdhe

 

Riintegrimi i tyre ishte i veshtire. Qe te dy jane bere pjese e projektit te iniciuar nga qeveria gjermane. Pune sezonale por qe iu vjen ne ndihme!

Mungesa e nje pune fikse ka sjelle veshtiresi te medha ne perballimin e jeteses per qindra familje sidomos nga zonat rurale. Te pa shprese dhe pa te ardhura, syte e tyre mbesin larg vendlindjes… /TV1-CHANNEL/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here