Shqiptarët e Gucisë/Hasangjekaj: Kemi mbi 100 vite që mbijetojmë! “ Shpresojmë shumë te zhvillimi i turizmit malor”

0
974

 

Kjo atmosfere e dasmes me flamurin tone kombëtar përcillet nga sheshi i qytetit alpin te Gucise, ne zemer te alpeve shqiptare, 4 kilometer nga vendkalimi kufitar i Gerçarit ne Vermosh. Eshte kethyer ne tradite kjo menyre festimi per martesat pasi ka mbi 100 vjet qe shqiptaret ne keto ane përpiqen te mbijetojne, thote kryetari i këshillit komunal, Bujar Hasangjekaj:

Kjo zone eshte mjaft e pasur per zhvillimin e turizmit malor, ndaj shqiptaret kane kerkuar qe qeveria e Podgorices ta shpalle prioritare per investime, gje qe deri sot kjo kerkese nuk eshte marre ne konsiderate:

Nderkohe mesuam se mbi 200 punetore ndertimi nga qytete te ndryshme te Shqiperise, duke filluar nga Malesia e Madhe e Shkodra dhe deri ne Fier, punojne prej disa kohesh ne kete zone dhe jane mirëpritur:

Komuna e Gucise ka rreth 4500 banore, ku mbi 40 % e tyre jane shqiptare. Ky qytet alpin me dhjetra fshatra, deri ne vitin 1913 me popullsi mbi 95 % te kombesise shqiptare, ju aneksua 108 vite me pare  Malit te Zi nga Konferenca e Londres e cila zyrtarizoi copëtimin e trojeve shqiptare.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here