BKH nis punës të hënën, 28 hetuesit e FBI-së shqiptare u trajnuan nga Antimafia italiane

0
811

 

Hetuesit e Byrosë Kombëtare të Hetimit do të nisin zyrtarisht punën ditën e hënë.

Janë 28 hetues që i kanë kaluar fazat e testimit dhe pritet të nisin nga puna.

Hetuesit u trajnuan nga Drejtoria e Antimafias italiane në Romë për luftën ndaj krimit dhe korrupsionit. BKH është cilësuar edhe si FBI-ja shqiptare.

Garuesit kaluan testin fizik, esesë, arsyetimin logjik, intervistën dhe një verifikim të figurës dhe aftësive profesionale.

Trajnimi nga agjencitë zyrtare italiane i dhanë mundësinë hetuesve shqiptarë të vlerësojnë nga afër përvojën italiane kundër organizatave kriminale, pastrimit të parave, korrupsionit të zyrtarëve të lartë.

Verifikimi i kushteve të sigurisë u zhvillua nën vëzhgimin dhe monitorimin e Komisionit të Pavarur të Rishikimit, të caktuar nga misionet e Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe Bashkimit Europian në Shqipëri.

BKH do jetë ndihmësja direkte e SPAK-ut.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here