Dy muaj afat për ish të përndjekurit, perfitimi i këstit të tretë të dëmshpërblimit

0
955

 

Trashegimtaret e ish-te përndjekurve politike qe kane bere burg dhe nuk jetojne me, kane 2 muaj afat per te paraqitur dokumentacionin qe te perfitojne demshperblimin per vitet e burgimit gjate regjimit komunist. Ky afat i ri i caktuar nga Ministria e Financave, duhet te shfrytëzohet nga rreth 200 familje ne Shkoder, thote kryetari i shoqates se ish te përndjekurve politike, Zenel Drangu:

Tani eshte mundesia me e mire  sepse nje pjese e tyre jane kthyer nga emigracioni per pushime, ndaj duhet te paraqesin dokumentet e kërkuara qe perseriten per çdo kest, pasi vonesat kane bere qe te mos filloje kesti i katert:

Dokumentat duhet te dërgohen pa humbur ne Ministrine e Financave:

Per vazhdimin e dhënies se demshperblimit ish te përndjekurve politik per vitet e burgut, aktualisht eshte ne dispozicion nje fond prej 10 milione EURO,          qe programohet nga Ministria e Financave sipas disa fazave.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here