Rreziku i zjarrve në zonat e mbrojtura

0
557

 

 

 

16 roje nga Administrata e Zonave te Mbrojtura na Qarkun e Shkodres, jane ne terren ku vezhgojne me prioritet situaten e krijuar nga rritja e temperaturave dhe rrezikun e zjarreve qe ato mbartin. Per kete periudhe duhej te ishin me shume, por kaq jane mundesite e organikes:

Deri tani nuk ka pasur vatra zjarri qe te kene shkaktuar deme te medha, por gjithsesi jane përcaktuar ato me te rrekishmet per zjarre siç jane Taraboshi, Velipoja dhe Thethi:

Sipas drejtuesve te administrates se zonave te mbrojtura ne Qarkun e Shkodres, deri tani ka pasur nje koordinim te mire te punes me 5 bashkite e ketij qarku, policine dhe ushtrine per venien nen kontroll te vatrave te zjarrit dhe shuarjen e tyre. Nese vazhdon ky bashkëpunim, jane mundesite qe ne Qarku e Shkodres kjo situate te përballohet pa pasoja te renda.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here