Ikja e të rinjëve! Shkodër, në 5 vite ikin 200 infermierë të rinjë…

0
625

Ikja e të rinjve për punësim drejt vendëve të Bashkimit Europian e veçanërisht Gjërmanisë është një fenomen i njohur sidomos vitet e fundit. Në Shkodër gjatë 5 vitëve të fundit janë larguar të paktën 200 të rinj të arsimuar kryesisht në degën infermjeri. Vetë të rinjët thonë se në Shkodër ndihen të pa shpresë.

Alarmin e ikjes se infërmjerëve drejt Gjermanisë, në Shkodër e ka dhënë gjatë viteve të fundit edhe shefi i departamentit të infermjerise Emiljano Pjetri. Por duket se përballë këtij realiteti kemi një heshtje të plotë të institucioneve dhe universitetit. Arsyet e këtij eksodi mbetën kushte më të mira pune, pagë më e mirë dhe qëndrueshmëri në punë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here