Me certifikatë vaksinimi drejt Italisë, ja çfarë duhet të dini për udhëtimet nga 31 gushti deri në 25 tetor

0
948

Ministria për Evropën dhe Punë e Jashtme njofton se në bazë të Dekretit më të fundit të Ministrisë së Shëndetësisë në Itali, Shqipëria vazhdon të mbetet në vendet e listës D https://bit.ly/3mM8wEY

Duke nisur nga  sot,  31 gusht dhe  deri në 25 tetor 2021, çdo qytetar që udhëton drejt Italisë duhet të paraqesë:

-Çertifikatën e gjelbër Covid-19, që vërteton vaksinimin e plotë ose një çertifikatë të ngjashme të lëshuar nga autoritetet kompetente shëndetësore vendase që deklaron përfundimin e vaksinimit;

-Çertifikata mund të jetë në formë dixhitale ose e printuar;

Shteti italian njeh vaksinat e autorizuara nga EMA: Pfizer Biotech, Moderna, AstraZeneca , Jonhson & Johnson.

-Test molekular PCR ose antigjenik, kryer brenda 72 orëve para nisjes;

-Formularin PLF https://app.euplf.eu/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here