Wednesday, August 10, 2022
HomeAktualitet“Shkollat për shëndetin” projekti 4.56 milionë franga zvicerane që do implementohet deri...

“Shkollat për shëndetin” projekti 4.56 milionë franga zvicerane që do implementohet deri në 2025

-

Këshilli i ministrave të Republikës së Shqipërisë ka nënshkruar një marrëveshje me Konfederatën Zvicerane për projektin “shkollat për shëndetin”.

Konfederata Zvicerane si palë kontraktuese ka detyrime që deri më 28 shkurt 2025 të lëshojë fonde në formën e një granti të pakthyeshëm ekuivalent me një shumë maksimale prej 4,56 milionë franga zvicerane.

Ndërsa pala shqiptare e përfaqësuar nga Ministria Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale dhe Ministria e Arsimit, Sportit dhe Rinisë, do të veprojnë si bashkëpërgjegjës për strategjinë e projektit dhe si bashkëkryesuese në takimet e Komitetit Drejtues, duke siguruar lidhjen e projektit me politikat kombëtare dhe kornizën përkatëse ligjore, e deri te vendosja në dispozicion për ndarjen e nevojshme të buxhetit për të rimbursuar tatimin mbi vlerën e shtuar (TVSH).

Projekti dypalësh i bashkëpunimit “Shkollat për shëndetësi”, do ta zhvillojë fazën e parë nga periudha mars 2021 deri në shkurt 2025.

Objektivi kryesor i fazës së parë është një popullatë shqiptare më e shëndetshme, duke zvogëluar ekspozimin ndaj faktorëve kryesorë të rrezikut me një fokus të veçantë në sëmundjet jo ngjitëse.

Në këtë nismë do të përfshihen fëmijët e moshës shkollore (6-16 vjeç), familjet e tyre dhe komuniteti në tërësi, që kanë aftësitë dhe njohuritë e nevojshme për të parandaluar faktorët e rrezikut për SJT-të dhe përballuar emergjencat shëndetësore si COVID-19.

Për të arritur objektivin e kësaj marrëveshjeje, autoritetet përgjegjëse do të bashkëpunojnë me sektorin publik dhe privat.

Related articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
3,433FollowersFollow
3,572SubscribersSubscribe
spot_img

Latest posts