Për fat të mirë, aftësia për të dalluar shenjat paralajmëruese dhe izolimi mund të ndihmojë në ndalimin e përhapjes.

Varianti Omicron karakterizohet nga shkaktimi i simptomave të ndryshme nga ato tradicionale. Njerëzit që rezultuan pozitivë për variantin që e kishte origjinën në Afrikën Jugore, kanë raportuar vetë simptoma në aplikacionin ZOE COVID Study.

Bazuar në këto raporte, vetëm gjysma e pacientëve përjetuan ethe, kollë ose humbje ose ndryshim në shije dhe erë. Megjithëse problemet e stomakut mund të tregojnë për infeksionin viral, këto nuk janë simptomat e vetme të variantit Omicron.

Bazuar në raportet nga Afrika e Jugut dhe pacientët që luftuan me tendosjen, simptomat mund të përfshijnë gjithashtu:

Rrjedhje e hundës
Dhimbje koke
Lodhje
Teshtitje
Gërvishtje fyti

Dhimbje muskulore
Djersitje natën.
Simptoma të tjera, duke përfshirë ato që synojnë stomakun, duket se janë po aq të përhapura.

Aplikacioni përdoret për të vëzhguar simptomat e coronavirusit për të ndihmuar në gjurmimin e përhapjes. Tani, aplikacioni ka parë një “rritje të kohëve të fundit” në pacientët që luftojnë nga problemet gastrointestinale.

Bazuar në miliona raporte, aplikacioni ZOE COVID Study ka vendosur simptomat e stomakut si simptoma të COVID-19..

Këto shenja mund të përfshijnë:

Diarre
Dhimbje të stomakut
Të përziera
Humbje oreksi
Anashkalim i vakteve.
Hulumtimi shtoi: “Kohët e fundit ne kemi vërejtur një rritje të mprehtë të numrit të njerëzve që raportojnë simptoma gastrointestinale në aplikacion nga mesi i dhjetorit 2021 deri në janar 2022. Kjo ndjek afërsisht të njëjtin model që pamë gjatë valës së dimrit një vit më parë”.

Simptomat e stomakut ishin të zakonshme për llojet e mëparshme të virusit, duke përfshirë Alfa dhe Delta.