Ajo ka kërkuar që ky detyrim të hiqet nga maji, në mënyrë që të çlirohet hyrja e vizitorëve të huaj në Shqipëri.

“Turizmi ka qenë një sektor mjaft i prekur prej krizave të njëpasnjëshme. Qeveria mori vendimin për të liberalizuar sistemin e vizave turistike për 8 vende. Në mbledhjen e sotme u diskutua dhe një kërkesë e komunitetit të biznesit të turizmit që ka të bëjë me rishikimin e sistemit të detyrimit për të treguar në kufi vërtetimin e vaksinimit, green pass.