Saturday, December 10, 2022
HomePolitikëKomuna e Ulqinit nënshkron memorandumin për bashkëpunim me aeroportet e Malit të...

Komuna e Ulqinit nënshkron memorandumin për bashkëpunim me aeroportet e Malit të Zi

-

KOMUNA E ULQINIT NËNSHKROI MEMORANDUMIN PËR BASHKËPUNIM ME AEROPORTET E MALIT TË ZI ✈️

Kryetari i Komunës së Ulqinit, Omer Bajraktari dhe kryetari i Bordit të Drejtorëve të Aeroporteve të Malit të Zi Eldin Dobarxhiq, nënshkruan Memorandumin e bashkëpunimit.

📝 Memorandumi përcakton disa fusha në të cilat planifikohen realizime të aktiviteteve të përbashkëta:

✅ Fillimi i aktiviteteve të përbashkëta në fushën e turizmit dhe trafikut ajror, si dhe në fusha të tjera që janë segmente vendimtare për zhvillimin e përgjithshëm ekonomik të Ulqinit dhe Shtetit të Malit të Zi;

✅ Përgatitja, prezantimi dhe zbatimi i projekteve me interes të ndërsjellëte të cilat zhvillohen në kuadrin e organizatave dhe nismave ekzistuese, si dhe prezantime të përbashkëta ndaj palëve të treta të interesuara për realizimin e investimeve në infrastrukturë;

✅ Avansimi dhe përmirësimi i kapaciteteve në nivel lokal dhe shtetëror në fushën e turizmit dhe trafikut ajror, si dhe promovimi i ofertës turistike të Ulqinit dhe Shtetit të Malit të Zi.

☀️✈️ Kjo ka krijuar bashkëpunim që në mënyrë serioze dhe institucionale do të shikohen mundësitë e valorizimit të potencialit turistik të komunës së Ulqinit dhe shtetit të Malit të Zi, në veçanti në fushën e trafikut ajror.

POTPISAN MEMORANDUM O SARADNJI SA AERODROMIMA CRNE GORE ✈️

Predsjednik Opštine Ulcinj, Omer Bajraktari i predsjednik Odbora direktora Aerodromi Crne Gore AD, Eldin Dobardžić potpisali su Memorandum o saradnji.

📝 Memorandumom je definisano nekoliko oblasti u kojima je planirana realizacija zajedničkih aktivnosti:

✅ Pokretanje zajedničkih aktivnosti u oblastima turizma i avio saobraćaja, kao i drugim oblastima koje čine krucijalne segmente za opšti ekonomski razvoj Ulcinja i Države Crne Gore;

✅ Priprema, prezentacija i realizacija projekata od uzajamnog interesa, koji se odvijaju u okviru postojećih organizacija i inicijativa, kao i zajedničke nastupe prema trećim zainteresovanim stranama u cilju realizacije infrastrukturnih investicija;

✅ Unapređenje i poboljšanje kapaciteta na lokalnom i državnom nivou iz oblasti turizma i avio sabraćaja kao i promociji turističke ponude Ulcinja i Države Crne Gore.

☀️✈️ Ovim je uspostavljena saradnja koja će, na jedan ozbiljan i institucionalan način, sagledavati mogućnosti za valorizaciju turističkih potencijala opštine Ulcinj i države Crne Gore, posebno u oblasti avio saobraćaja.

Related articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
3,601FollowersFollow
3,572SubscribersSubscribe
spot_img

Latest posts