Saturday, February 24, 2024
HomeAktualitetInformacion mbi situaten e përmbytjeve në territorin e Bashkise Shkodër, data 22.11.2022,ora...

Informacion mbi situaten e përmbytjeve në territorin e Bashkise Shkodër, data 22.11.2022,ora 10.00

-

• Hidrometri i Liqenit të Shkodrës në orën 10.00,shënon kuotën 7.70m, (nga 7.67 m qe ishte ne oren 08.00).(Kuota max 8.70 m).
• Hidrometri i lumit Drin në orën 10.00,shënon kuotën 5.50 m, (nga 5.90 m qe ishte ne oren 08.00). (Kuota max 7.50 m).

Bashkia Shkodër

Siperfaqe totale e përmbytur 1458 Ha, (nga 1685 Ha te ores 08.00)

Nj.A. Ana e Malit

1. Sipërfaqja e tokës bujqësore e përmbytur vlerësohet në 700 Ha, (nga 900 Ha qe ishte ne oren 08.00), kryesisht në fshatrat Obot, Muriqan,Oblikë

2. Rruga e Obotit – Niveli i ujit mbi rrugë arrin rreth 5 cm, (nga 40 cm qe ishte ne oren 08.00).Rruga eshte e kalueshme.
3. Ujësjellësi Oblika 1 dhe 2,si pasojë e përmbytjeve është jasht funksionit

Nj.A Dajç
1.Sipërfaqja e tokës bujqësore e përmbytur vlerësohet në 120 Ha, (nga150 Ha qe ishte ne oren 08.00), kryesisht në fshatrat Mushan, Shirq, Pentar.
2. Rruga Darragjat-Shirq në vendin e quajtur Urrelat e Shirqit nuk ka presence te ujit, (nga mbi 15cm ujë qe ishte ne rren 08.00).

Nj.A.Velipojë

Sipërfaqja e tokës bujqësore e përmbytur vlerësohet në 135 Ha. kryesisht fshatrat Baks, Luarz. Ças.

Nj. A. Guri i Zi

Sipërfaqja e tokës bujqësore e përmbytur vlerësohet në 300 Ha, kryesisht në fshatrat Kuç dhe Rrenc.
Verehet nje grreyrje e tokave bujqesore ne bregun e lumit Drin ne vendin e quajtur Mali i Vukatanit, ne nje gjatesi prej 800 ml.
Nj.A.Bërdicë
Sipërfaqja e tokës bujqësore e përmbytur vlerësohet në 200 Ha, konkretisht në fshtrat Trush.

Familje të evakuara aktualisht:

Janë 23 familje, (nga 26 familje te raporuara sipas ores 08.00)të evakuara, gjithsej 86 (nga 99 qe ishte ne oren 08.00) persona, kryesisht nga Njësitë Administrative :

Nj. Administrative Guri I Zi, 13 (nga 19 familje qe ishte ne oren 08.00), 57 persona, (nga 77 qe ishin ne oren 08.00),jane te evakuara 30 krerë gjë e gjallë,të imta.
Nj. Administrative Bërdicë, 2 familje (8 përsona)
Lagja nr. 1,  2 familje ( 7 përsona)

Të akomoduar në konvikte 3 familje ndërsa pjësa tjetër tek të afërmit .

Nuk ka shtepi me presence uji, (nga 5 banesa qe ishin ne oren 08.00)

Bashkia Shkodër është në gatishmëri me të gjithe kapacitetet e veta njerëzore, logjistike dhe akomoduese për ti ardhur në ndihmë popullates të rrezikuar nga pëmbytjet e shkaktuara nga reshjet e shiut dhe shkarkimet e hidrocentraleve.

Related articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
3,912FollowersFollow
3,572SubscribersSubscribe
spot_img

Latest posts