Ministrja e Jashtme, Olta Xhaçka ka marrë pjesë në takimin e nivelit të lartë të Këshillit të Sigurimit në një vjetorin e sulmit rus në Ukrainë.

Gjatë fjalës së saj ministrja Xhaçka tha se dëmi i shkaktuar nga lufta ruse është i pamatshëm. Më tej theksoi se Ukraina meriton mbështetjen dhe solidaritetin tonë ekonomik, politik dhe ushtarak në rezistencën e tyre heroike.

“Ukraina meriton mbështetjen dhe solidaritetin tonë ekonomik, politik dhe ushtarak në rezistencën e tyre heroike. Lufta duhet të marrë dhe do të marrë fund”, tha ajo.