Monday, June 24, 2019

Matura Shtetërore 2019, dalin rezultatet e provimit të Anglishtes

  Janë bërë tashmë publike rezultatet e provimit të gjuhës së huaj. Qendra e Shërbimeve Arsimore (QSHA) ka publikuar rezultatet e këtij testi për “Maturën Shtetërore...

Braktisen universitetet, 40% e të rinjve vetëm me arsim fillor

Të joshur nga emigracioni, të rinjtë shqiptarë nuk preferojnë të vijojnë studimin pas arsimit nëntëvjeçar. Sipas të dhënave të INSTAT, të publikuara së fundmi,...

Sot provimi i parë i maturës shtetërore

Maturantët do t`i nënshtrohen sot provimit të parë, atij të gjuhës së huaj. Testi do të nis në orën 10 dhe do të zgjase dy...

Provimet e maturës/ Të premten 36134 maturantë japin gjuhën e huaj

Të premten, më 7 qershor, 36 134 maturantë do të japin provimin e parë, atë të gjuhës së huaj në mjediset e shkollës. Provimi...

Matura, më shumë pyetje dhe penalitete

36 mijë gjimnazistë janë në ankth për mbarëvajtjen në provimet e Maturës Shtetërore. Këtë vit ka ndryshime, por dhe penalitete të shtuara për nxënësit...

Zhvendosja e drejtorisë arsimore nga Shkodra në Lezhë, reagon ministrja Shahini…

Drejtoritë dhe Zyrat Arsimore luajnë një rol kyç në mbarëvajtjen e procesit mësimor nëpër shkollat tona, si dhe në mirëmbajtjen e cilësisë së arsimit...

Qeveria “denon” serish Shkodren ! Tani, arsimi i Shkodres “komandohet” nga...

  Pa frike mund te cilesohet si nje nga skandalet e radhes te qeverise Rama, e cila vijon ta trajtoje Shkodren si nje province te...

Tabela/ Si ndryshojnë pagat e drejtorëve të shkollave, mësuesve dhe edukatoreve!

Në Fletoren Zyrtare është publikuar vendimi që përcakton se sa do të jetë niveli i rritjes së pagave për drejtorët e shkollave dhe mësuesit....

Provimi i shtetit, 50% e mësuesve rezultojnë ngelës

Gjysma e kandidatëve për mësues nuk kanë kaluar në Provimin e Shtetit. Drejtorja e Qendrës së Shërbimeve Arsimore shprehet se më i ulët niveli...

Provimi i shtetit, 50% e mësuesve rezultojnë ngelës

Gjysma e kandidatëve për mësues nuk kanë kaluar në Provimin e Shtetit. Drejtorja e Qendrës së Shërbimeve Arsimore shprehet se më i ulët niveli...

Artikujt e fundit