Sunday, February 24, 2019

E PATOLERUESHME: NË LIBRIN E GJUHËS SHQIPE TË KLASAVE TË 10-TA…...

  E turpshme dhe e patolerueshme kjo që shkuhet në tekstin e Gjuhës Shqipe për klasat e 10-ta. Nxënësit pyeten “Pse nuk kemi shoqëri civile”, duke...

Reagon bashkia e Shkodres per kamerat e sigurise ne shkolla…

Kamerat e sigurise, bashkia Shkoder deklarate per shtyp. Gjate 2 viteve kemi vendosur sipas shkollave me numrin me te madh te nxenesve. Ismail Qemali, Prenke...

Shkolla pyjore, ulet numri i nxenesve

Ceka: Qeveria duhet te ndjeke politika inkurajuese Pavarsisht inkurajimit nga qeveria Shqiptare me bursa, apo takimet e titullarit te shkolles “Kole Maregjini” me drejtuesit vendor...

Ne terren per edukimin me mjedisin

Ara: Ka ardhur koha qe gjimnazet te mbeshteten me fonde Edukimin per mjedisin, nga klasa e kane zhvendosur ne terren, duke ekspozuar punimet e...

Marrëveshja, universitetet shqiptare tani me qendër moderne për kërkimin shkencor

Një qendër telematike kërkimi shkencor me teknologjinë më të përparuar do të ngrihet së shpejti, falë një marrëveshje mes qeverisë shqiptare dhe asaj italiane...

DAR nuk i iken Shkodres!

Peraj: Eshte arritur marreveshja me ministrine e arsimit Reforma e qeverisë Shqiptare për të prekur edhe drejtoritë rajonale të arsimit, duke lënë vetëm 4 të...

Vitin e ardhshëm libra falas për nxënësit e klasës I-IX

Vitin e ardhshëm shkollor, fëmijët në arsimin e detyrueshëm nga klasa I-IX do të përfitojnë libra falas. Ministria e Arsimit parashikon në buxhetin e...

Sqaron “paqartësitë” në arsim – Nikolla: Ligji, referencë për shkarkimet e...

Ministrja e Arsimit Lindita Nikolla në reagimin e parë për vlerësimin e punës së Drejtorëve të shkollave të sistemit parauniversitar përmes mësuesve, deklaroi se...

Infermieria ne Shkoder me e kërkuara nga studentet 

Pjetri: Ka pasur konkurrence te madhe, sepse kishte shume aplikante Edhe këtë vit akademik dapertamenti i infermierisë ne universitetin “Luigj Gurakuqi” Shkodër ka qene...

Departamenti i Infermierise- Leksion i hapur per ndihmen e pare

Fakulteti i Infermjerise Shkoder,leksion i hapur per ndihmen e pare qe qytetaret duhet te japin ne raste aksidentesh.Ne leksion referojne lektore nga...

Artikujt e fundit