Sunday, October 17, 2021

Kreu i Dhomës Amerikane: Shqipëria duhet të orientojë politikat drejt mundësive...

  Presidenti i Dhomës Amerikane, Enio Jaço deklaroi sot se Shqipëria duhet të orientojë politikat drejt mundësive euro-transantlantike dhe që të përfitojë prej tyre, duhet...

Banka e Shqipërisë për rritjen e çmimeve: Do të jetë kalimtare

  Rritja e çmimeve do të jetë kalimtar dhe stabilizimi  do ndodhë brenda vitit të ardhshëm. Është ky parashikimi që Banka e Shqipërisë bën teksa...

Rritja e çmimeve, Kombet e Bashkuara: Niveli më i lartë i...

  Organizata e Ushqimit dhe Bujqësisë e Kombeve të Bashkuara (FAO), pranon se ka një rritje të çmimeve në mbarë botën. Shkak për këtë shtrenjtim...

Ekonomia arrin nivelin e parapandemisë që në tremujorin e dytë, vetëm...

Ekonomia ka arritur në nivelet e para pandemisë që në tremujorin e dytë të këtij viti, duke treguar për një rikuperim të shpejtë, të...

Tregtia e jashtme, rriten eksportet me Kosovën e Gjermaninë, ulen me...

  Në raportin e fundit të INSTAT për tregtinë e jashtme vihet re rritja e eksporteve me Kosovën, Maqedoninë e Veriut dhe Gjermaninë dhe ulja...

Të ardhurat nga doganat arrijnë rekord historik në gusht, nga rritja...

Rritja e të ardhurave doganore për muajin gusht 2021 dhe periudhën 8-mujore kanë shënuar rekord historik, sipas të dhënave të publikuara nga Doganat. Të ardhurat...

Indeksi i Bazelit: Rritet rreziku i pastrimit të parave në Shqipëri...

Rreziku për pastrim parash në vendin tonë është rritur në vitin 2021. Indeksi i Bazelit i publikuar këto ditë tregon se mes 110 vendeve...

Emigrantët po sjellin më shumë para në shtëpi, niveli më i...

  Emigrantët kanë sjellë tek të afërmit e tyre mbi 340 milionë euro në 6 muajt e parë të vitit, sipas të dhënave të bilancit...

Inflacioni kërcen në 2.4%, nga rritja e çmimeve të produkteve bazë,...

Rritja e çmimeve të produkteve bazë gjatë javëve të fundit është reflektuar dhe në treguesin e inflacionit, i cili mat ndryshimin e çmimeve të...

Indeksi vjetor 2020 i Dhomës Amerikane të Tregtisë: Sërish rënie e...

Dhoma Amerikane e Tregtisë publikoi sot Indeksin Vjetor për vitin 2020, ku regjistrohet përsëri një rënie me 0.5 për qind e besimit të biznesit...

Artikujt e fundit