Friday, February 23, 2018

Kompanitë e huaja në Shqipëri “diskriminojnë” femrat, i paguajnë 34% më...

  Në të gjithë sektorët e ekonomisë, femrat paguhen më pak sesa meshkujt në Shqipëri, por, për kompanitë me pronësi të huaja diferenca është mjaft...

Qeveria: Taksë progresive mbi të gjitha të ardhurat

Qeveria mashtroi me premtimin për uljen e taksave mbi rrogën. Ndonëse gjatë fushatës kishte premtuar se do të ulte nga 23 për qind në...

Astrit Hado: Kriteret për të përfituar pension pleqërie, si llogaritet

Brenda vitit 2017-të, janë lidhur rreth 35 mijë pensione të reja, ndër të cilat mbi 28 mijë kanë qenë pensione pleqërie. Këto të dhëna vijë...

ZBULOHET SKEMA E FALSIFIKIMIT TË EUROVE NË SHQIPËRI QË MË PAS...

Një operacion i Europol ka goditur bazën e falsifikuesve të eurove dhe dollarëve në Ballkan. Bëhet fjalë për një operacion të shtrirë në Shqipëri, Rumani,...

DREJTORIA E TATIMEVE JEP NJOFTIMIN E RËNDËSISHËM PËR HOTELET E RESORTET...

Njoftim i rëndësishëm nga Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve mbi ndryshimet në ligjin “Për tatimin mbi të ardhurat”. Në kuadër të paketës së re fiskale...

Fondi i Kompensimit, AMF kërkon auditim ndërkombëtar për dëmet nga 2001...

Autoriteti i Mbikëqyrjes Financiare i ka kërkuar Byrosë Shqiptare të Sigurimeve që të kontraktojë një auditues ndërkombëtar që do të auditojë situatën e dëmeve,...

Informaliteti, Tatimet nisin kontrolle masive në tregjet e shumicës e pakicës

Tatimet kanë njoftuar se do të kalojnë në një shkallë tjetër të luftës kundër informalitetit, atë të inspektimeve në terren. Bizneset që janë të...

Guvernatori i BSH, Gent Sejko: Janë ulur kreditë me probleme

  Guvernatori i Bankës së Shqipërisë, Gent Sejko ka deklaruar në Konferencën “Zhvillimet në tregun bankar” se situata financiare është në përmirësim, ndërsa ka një...

Shqipëria e fundit në Rajon për Indeksin e Shëndetit Konsumator; spitali...

  Nëse holandezët, zviceranët dhe ndoshta italianët preferojnë të shtrohen gjatë në spital, ata mund ta përballojnë këtë; Bullgaria, Rumania dhe Shqipëria nuk munden!… Shqipëria renditet...

Shqipëria, në mesin e vendeve me pamjaftueshmëri për sigurimin e ushqimeve...

Vetë-mjaftueshmëria e ushqimit i referohet kapacitetit të një vendi për të plotësuar nevojat e veta të ushqimit nga prodhimi vendas. Sipas një harte të...

Artikujt e fundit