Saturday, January 18, 2020

Qeveria në borxh me bebet për shpërblimin e lindjes, detyrimet arrijnë...

Deri në qershor të këtij viti qeveria kishte ende rreth 293 milionë lekë apo rreth 2.3 milionë euro detyrime të pashlyera në zërin e...

Ulet ndjeshëm shkëmbimi tregtar Shqipëri – Kosovë

  Ritmet pozitive të rritjes së shkëmbimeve tregtare mes Shqipërisë dhe Kosovës, të dëshmuara pak muaj më parë, nuk janë mbajtur në muajin e fundit. Në...

Bizneset italiane në Shqipëri: Situata ekonomike po përkeqësohet

  Bizneset italiane që operojnë në Shqipëri deklarojnë se situata ekonomike dhe aplikimi i taksave e kanë vështirësuar klimën e të bërit biznes në Shqipëri....

Sa do të paguhet për sigurimin e detyrueshëm të ndërtesave?

  Pas tërmeteve “tundet” qeveria, nuk regjistrohen pronat pa sigurim 10-vjeçar. Caktohen çmimet minimale për sigurimin e ndërtesave 100 euro prim për 100 mijë euro...

Ministria e Financave dhe Tatimet apel bizneseve: Afat per hapjen e...

  Ministria e Financave dhe Tatimet u kërkojnë tatimpaguesve që të respektojnë afatin ligjor për hapjen e një llogarie bankare. Në një video informuese,   evidentohet...

Shqipërisë i ikën “truri”, raporti i BB: 40% e shqiptarëve në...

  Emigrimi i punëtorëve me arsim të lartë drejt vendeve europiane shihet me shqetësim në raportin e fundit të Bankës Botërorë. Në raportin e vjeshtës...

Hyjnë sot në qarkullim kartëmonedhat e reja 200 dhe 5000 lekëshe

  Sot del në qarkullim seria e re e kartëmonedhave 200 dhe 5000 Lekë, ndërkohë që edhe monedhat e vjetra do të vijojnë të mbeten...

Shqipëria pa forcë punëtore, kërkon emigrantë nga jashtë?!

  Pak javë më parë, ministri i Bujqësisë Bledi Çuçi, ndërsa vizitonte një fabrikë përpunimi të prodhimeve bujqësore, shprehu problemin me të cilin po përballen...

Shqiptarët shpenzojnë më pak për arsim e më shumë për mobilje

  Sipas të dhënave të INSTAT nga Anketa e Buxhetit të Familjes 2018, shpenzimet mesatare për konsum për një ‘njësi familjare’ e përbërë mesatarisht nga...

Shqipëria vendi i 3-të në botë për azil, në 6 muaj...

  Zyra Evropiane e Mbështetjes së Azilantëve publikon të dhënat, se emigracioni shqiptar për muajt Janar-Korrik u rrit me 24%. Rreth 2 mijë shqiptarë ikin...

Artikujt e fundit