Wednesday, April 25, 2018

Tatimet, bizneset afat edhe 2 ditë

155 mijë biznese kanë përfituar nga falja e detyrimeve në një kohë që mbeten dhe 2 ditë para përfundimit të afatit. Nëndrejtori i Tatimeve...

Ulja e informalitetit, biznesi propozon rimbursim deri në 10% të kuponit...

Kur Antiinformalitet 3 është në zbatim e sipër biznesi i është përgjigjur një ankete lidhur me shkakqet që e kanë nxitur aktivitetin e parregulluar...

Kursimi i energjisë, Shqipëria duhet të shpenzojë 6.8 përqind më pak

Brenda 2020 Shqipëria duhet të kursejë 6,8 përqind të energjisë që konsumon aktualisht, këtu përfshihen energjia elektrike, hidrokarburet dhe drutë e zjarrit. Një direktivë e...

Shqiptarët kursejnë nga ushqimet për të blerë…

Zhvillimet në tregtinë me pakicë të këtij viti ilustrojnë një prirje të kahershme të shqiptarëve për një kujdes të tepruar ndaj shtëpisë dhe makinës...

Festat “fundosin” euron dhe dollarin

Festat e fundvitit, të cilat shoqërohen nga rritja e konsumit dhe veçanërisht kthimi i emigrantëve, kanë dhënë ndikimin e tyre në kursin e këmbimit...

BSH: Deri në shtator vlera e borxhit të jashtëm është 7,8...

Në 9 muajt e 2017 borxhi publik i Shqipërisë ka arritur në 7.8 miliard euro. Të dhënat e Bankës së  Shqipërisë tregojnë se në...

DREJTORIA E TATIMEVE JEP NJOFTIMIN E RËNDËSISHËM PËR HOTELET E RESORTET...

Njoftim i rëndësishëm nga Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve mbi ndryshimet në ligjin “Për tatimin mbi të ardhurat”. Në kuadër të paketës së re fiskale...

Reportazh/ Tajvani, “tigri i vetmuar” i Azisë, në sytë e një...

“Ne duam dialog, por ata kanë vendosur parakusht që ne të njohim që ka vetëm 1 Kinë. Megjithatë, ata mbeten partneri ynë kryesor ekonomik”....

Të varfër, por shqiptarët kursejnë nga ushqimet për të blerë televizor...

Zhvillimet në tregtinë me pakicë të këtij viti ilustrojnë një prirje të kahershme të shqiptarëve për një kujdes të tepruar ndaj shtëpisë dhe makinës...

Trefishohet prodhimi i agrumeve në vend, eksportet mbeten modeste

Një portokall përmban vitamina dhe minerale të shumta. Të pasur veçanërisht me vitaminën C, të cilat rrisin imunitetin ndaj viruseve, ato janë ndër frutat...

Artikujt e fundit