Thursday, April 22, 2021

Ulet ndjeshëm shkëmbimi tregtar Shqipëri – Kosovë

  Ritmet pozitive të rritjes së shkëmbimeve tregtare mes Shqipërisë dhe Kosovës, të dëshmuara pak muaj më parë, nuk janë mbajtur në muajin e fundit. Në...

Bizneset italiane në Shqipëri: Situata ekonomike po përkeqësohet

  Bizneset italiane që operojnë në Shqipëri deklarojnë se situata ekonomike dhe aplikimi i taksave e kanë vështirësuar klimën e të bërit biznes në Shqipëri....

Sa do të paguhet për sigurimin e detyrueshëm të ndërtesave?

  Pas tërmeteve “tundet” qeveria, nuk regjistrohen pronat pa sigurim 10-vjeçar. Caktohen çmimet minimale për sigurimin e ndërtesave 100 euro prim për 100 mijë euro...

Ministria e Financave dhe Tatimet apel bizneseve: Afat per hapjen e...

  Ministria e Financave dhe Tatimet u kërkojnë tatimpaguesve që të respektojnë afatin ligjor për hapjen e një llogarie bankare. Në një video informuese,   evidentohet...

Shqipërisë i ikën “truri”, raporti i BB: 40% e shqiptarëve në...

  Emigrimi i punëtorëve me arsim të lartë drejt vendeve europiane shihet me shqetësim në raportin e fundit të Bankës Botërorë. Në raportin e vjeshtës...

Hyjnë sot në qarkullim kartëmonedhat e reja 200 dhe 5000 lekëshe

  Sot del në qarkullim seria e re e kartëmonedhave 200 dhe 5000 Lekë, ndërkohë që edhe monedhat e vjetra do të vijojnë të mbeten...

Shqipëria pa forcë punëtore, kërkon emigrantë nga jashtë?!

  Pak javë më parë, ministri i Bujqësisë Bledi Çuçi, ndërsa vizitonte një fabrikë përpunimi të prodhimeve bujqësore, shprehu problemin me të cilin po përballen...

Shqiptarët shpenzojnë më pak për arsim e më shumë për mobilje

  Sipas të dhënave të INSTAT nga Anketa e Buxhetit të Familjes 2018, shpenzimet mesatare për konsum për një ‘njësi familjare’ e përbërë mesatarisht nga...

Shqipëria vendi i 3-të në botë për azil, në 6 muaj...

  Zyra Evropiane e Mbështetjes së Azilantëve publikon të dhënat, se emigracioni shqiptar për muajt Janar-Korrik u rrit me 24%. Rreth 2 mijë shqiptarë ikin...

Investimet publike, vetëm 42% e planit vjetor u realizua

  Qeveria ka shpenzuar 38 miliardë lekë për investime publike në periudhën janar-gusht, ose 5.6 miliardë lekë më pak krahasuar me planifikimin. Në total në...

Artikujt e fundit