Tuesday, August 21, 2018

Tatimet paralajmerojne: Subjektet të mos punojnë me biznese pasive

Nga mbikëqyrja që Administrata Tatimore u ka bërë të dhënave lidhur me transaksionet e kryera midis tatimpaguesve rezultojnë raste kur tatimpagues me status aktiv...

Pensionet, fshati braktis skemën numri i kontribuesve u tkurr 40%

Në vitin 2016 ecuria në skemën  e pensioneve u karakterizua nga një seri zhvillimesh të rëndësishme ku mes të tjerave një tkurrje me 40%...

Një lajm i mirë për ekonominë e vendit vjen nga larg

Ideja për të ndërtuar një rrjet të gazit në të gjithë Shqipërinë, një projekt me përfitime kolosale për ekonominë kombëtare është duke u konkretizuar. Qeveria...

Janar-tetor, mbyllen 10,578 biznese, Tatimet i kalojnë në status pasiv

Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve ka përditësuar listën e subjekteve pasive deri në 25 tetor të këtij viti. Numri i përgjithshëm i bizneseve në...

AMF, polica kufitare hidhet online vendimi nisi zbatimin nga 1 nëntori

Pas vendimit të tetorit, të Bordit të Autoritetit të Mbikëqyrjes Financiare, ku kërkohej që kompanitë të hedhin online  në kohë reale policat kufitare, duket...

Nuk ka lehtësira, tatimi do llogaritet mbi gjithë të ardhurat

Shqipëria dhe Serbia me barrën më të rëndë fiskale  Ndryshe nga qeveritë e majta, në fushën fiskale qeveria Rama 2 po hyn gjithnjë e më...

Itali, shqiptarët me biznes, të 4-tit në listë

Të dhënat e një studimi të fundit tregojnë se, në Itali ka 41.153 shqiptarë sipërmarrës. Kjo shifër i referohet vetëm atyre që rezultojnë juridikisht...

Qeveria: Taksë progresive mbi të gjitha të ardhurat

Qeveria mashtroi me premtimin për uljen e taksave mbi rrogën. Ndonëse gjatë fushatës kishte premtuar se do të ulte nga 23 për qind në...

Forumi i biznesit Shqipëri-Slloveni, bizneset tregojnë interes për Shqipërinë

Mbi 25 kompani sllovene janë bërë pjesë e forumit të biznesit Shqipëri-Slloveni duke shprehur interes për të investuar në disa sektorë si në energji...

Buxheti 2018, 1 miliard lekë për rikonstruksionin e ministrive

  Qeveria shqiptare ka parashikuar që të shpenzojë rreth 1 miliard lekë vetëm për rikonstruksion të godinave të Ministrive, blerje të pajisjeve elektronike dhe blerje...

Artikujt e fundit