Tuesday, September 25, 2018

Buxheti 2018, pagesat për PPP-të kapin 78 milionë dollarë

Dhënia e shumë objekteve apo shërbimeve publike më koncesion apo, siç ka nisur të quhet vitet e fundit, Partneriteti Publik Privat vijon të jetë...

BERZH rishikon rritje ekonomike për Shqipërinë më 2017

Banka Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH) ka rishikuar ndjeshëm parashikimet e rritjes ekonomike shqiptare të vitit 2017. Sipas raportit më të fundit të...

INSTAT: 80% e rritjes së çmimeve në tetor erdhi nga shtrenjtimi...

Inflacioni në muajin tetor pësoi një rritje të lehtë duke u ngjitur në nivelin e 1.9 për qind, ku 1,5 për qind ose 80...

Tabaku: Qeveria e paaftë të realizojë investime publike

Gjatë diskutimit për shpenzimet dhe investimet nën/kryetarja e komisionit të ekonomisë Jorida Tabaku, theksoi se koncesionet po gërryejnë ekonominë. Ajo tha se qeveria ka...

Tatimet paralajmerojne: Subjektet të mos punojnë me biznese pasive

Nga mbikëqyrja që Administrata Tatimore u ka bërë të dhënave lidhur me transaksionet e kryera midis tatimpaguesve rezultojnë raste kur tatimpagues me status aktiv...

Pensionet, fshati braktis skemën numri i kontribuesve u tkurr 40%

Në vitin 2016 ecuria në skemën  e pensioneve u karakterizua nga një seri zhvillimesh të rëndësishme ku mes të tjerave një tkurrje me 40%...

Një lajm i mirë për ekonominë e vendit vjen nga larg

Ideja për të ndërtuar një rrjet të gazit në të gjithë Shqipërinë, një projekt me përfitime kolosale për ekonominë kombëtare është duke u konkretizuar. Qeveria...

Janar-tetor, mbyllen 10,578 biznese, Tatimet i kalojnë në status pasiv

Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve ka përditësuar listën e subjekteve pasive deri në 25 tetor të këtij viti. Numri i përgjithshëm i bizneseve në...

AMF, polica kufitare hidhet online vendimi nisi zbatimin nga 1 nëntori

Pas vendimit të tetorit, të Bordit të Autoritetit të Mbikëqyrjes Financiare, ku kërkohej që kompanitë të hedhin online  në kohë reale policat kufitare, duket...

Nuk ka lehtësira, tatimi do llogaritet mbi gjithë të ardhurat

Shqipëria dhe Serbia me barrën më të rëndë fiskale  Ndryshe nga qeveritë e majta, në fushën fiskale qeveria Rama 2 po hyn gjithnjë e më...

Artikujt e fundit