Sunday, May 19, 2019

Ekonomia nuk rritet dot më shumë se 3.5 për qind

Banka e Shqipërisë deklaroi se edhe sikur të operonte në kapacitet të plotë, ekonomia shqiptare nuk mund të rritet më shumë se 3.5 për...

Qeveria garanton shpërblimin e fundvitit për pensionistët

  Sapo është dekretuar nga presidenti i Republikës Akti Normativ, me të cilin u bënë ndryshime në shifrat e Buxhetit të Shtetit 2017, ky Buxhet...

Taksat e reja, çfarë do të paguajnë shqiptarët nga 1 janari

  Paketa Fiskale tanimë është në fazën përfundimtare të diskutimeve në komisionet e Kuvendit, para se të shkojë për miratim në seancë plenare. Ajo pritet...

Guvernatori i BSH, Gent Sejko: Janë ulur kreditë me probleme

  Guvernatori i Bankës së Shqipërisë, Gent Sejko ka deklaruar në Konferencën “Zhvillimet në tregun bankar” se situata financiare është në përmirësim, ndërsa ka një...

Buxheti 2018, pagesat për PPP-të kapin 78 milionë dollarë

Dhënia e shumë objekteve apo shërbimeve publike më koncesion apo, siç ka nisur të quhet vitet e fundit, Partneriteti Publik Privat vijon të jetë...

BERZH rishikon rritje ekonomike për Shqipërinë më 2017

Banka Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH) ka rishikuar ndjeshëm parashikimet e rritjes ekonomike shqiptare të vitit 2017. Sipas raportit më të fundit të...

INSTAT: 80% e rritjes së çmimeve në tetor erdhi nga shtrenjtimi...

Inflacioni në muajin tetor pësoi një rritje të lehtë duke u ngjitur në nivelin e 1.9 për qind, ku 1,5 për qind ose 80...

Tabaku: Qeveria e paaftë të realizojë investime publike

Gjatë diskutimit për shpenzimet dhe investimet nën/kryetarja e komisionit të ekonomisë Jorida Tabaku, theksoi se koncesionet po gërryejnë ekonominë. Ajo tha se qeveria ka...

Tatimet paralajmerojne: Subjektet të mos punojnë me biznese pasive

Nga mbikëqyrja që Administrata Tatimore u ka bërë të dhënave lidhur me transaksionet e kryera midis tatimpaguesve rezultojnë raste kur tatimpagues me status aktiv...

Pensionet, fshati braktis skemën numri i kontribuesve u tkurr 40%

Në vitin 2016 ecuria në skemën  e pensioneve u karakterizua nga një seri zhvillimesh të rëndësishme ku mes të tjerave një tkurrje me 40%...

Artikujt e fundit