Sunday, May 26, 2019

Lezhë, kryetarët e fshatrave ankohen tek prefekti i Qarkut për pagat

Prefekti i Lezhës është përfshirë direkt në kërkim të zgjidhjes së problemit të mospagesës së 64 kryepleqve të Bashkisë! Pasi takoi një përfaqësi të...

BB: Shqipëria rriti taksat. Zbardhet arsyeja pse u përkeqësua klima e...

  Banka Botërore deklaroi se taksat e larta janë arsyeja kryesore që kanë përkeqësuar klimën e biznesit në Shqipëri. Sipas raportit Doing Business, në vetëm...

Basha akuzon Ramen: Po demton ekonomine e vendit,30 mije biznese drejt...

Kryetari i Partisë Demokratike Lulzim Basha, përmes një postimi në facebook ka akuzuar kryeministrin Edi Rama se është ai që po dëmton ekonominë e...

Rimbursimi i TVSH sfidë më vete/Bizneset paguajnë 37.3% të fitimit

Pagesa e taksave është një nga treguesit që ka shënuar përkeqësim në raportin Doing Bussines 2018 krahasuar me një vit më parë. Ajo që...

OSHEE mbyll importin e nëntorit, bleu 21.7 milionë euro energji

Operatori i Shpërndarjes së Energjisë Elektrike ka mbyllur së fundmi blerjen e energjisë për muajin nëntor. Kontrata me pesë kompanitë fituese ka siguruar një...

Raporti “Të bësh biznes 2018”/ Shqipëria renditet e 65-ta

RAPORTI Ekonomitë në Europën dhe Azinë Qendrore kanë vijuar me një program aktiv të reformave për të përmirësuar klimën e tyre të biznesit, hapur vende...

Nëntë rrugët ku do përfundojnë punimet me buxhetin e 2018

Me buxhetin e 2018-s qeveria parashikon të mbyllë punimet në 10 segmente rrugore. Në total, me buxhetin e ri do të financohen nga fondet...

Shqiptarët rritën shpenzimet për arsim dhe restorante, ulën ato për ushqim...

Më shumë shpenzime për restorante dhe mobilim E ndërsa është ulur pjesa e shpenzimeve për ushqim duket se shqiptarët kanë rritur shpenzimet e tyre për...

Tatimet thirrje bizneseve: Shoqerojeni mallin me fature,rrespektoni kerkesat ligjore

Kur vendosja e regjimit të TVSH-së për bizneset deri në 2 milionë lekë është ende një temë e nxehte debati, Drejtoria e Përgjithshme e...

Flasin ekspertët – Ulja e pragut të TVSH

Ekspertët e ekonomisë vlerësojnë uljen e pragut në 2 milion lekë të përfshirjes në TVSH të bizneseve por ngrenë si shqetësim faktin se do...

Artikujt e fundit